בניית בריכת בטון בחצר או בגינה של הבית עשויה לשדרג מאד את החוויה מהגינה ולהפוך את החצר והבריכה למוקד של בילוי והנאה לכל בני המשפחה והחברים שהם יזמינו אליהם להתארח. כיום נפוצות מאד בריכות שחייה מבטון, שכן מדובר בבריכות הנבנות בתוך הקרקע והן מקצועיות מאד, יציבות ועמידות. כמו בכל תחום אחר של בנייה או תוספת לבית, לגג, למבנה עצמו או לחצר - גם כאשר מעוניינים לבנות בריכת שחייה בגינה העשויה מבטון - דרוש אישור בנייה מן הוועדה לתכנון ובנייה של המועצה המקומית.
שלבים בהקמת בריכת בטון בבית
השלב הראשון הוא התייעצות עם איש מקצוע הבקיא בתחום התקנת בריכות שחיה ביתיות ויש לו ידע אודות הדרך שבה צריך להגיש את הבקשה ואיך להגיש אותה כך שהיא תתקבל ותאושר תוך כמה שפחות זמן. בכל מקרה יש לדעת - משך התהליך עד לקבלת האישור הסופי יכול לקחת עד חצי שנה ותלוי בגורמים רבים, כמו עומק בריכת הבטון, הגודל שלה (מידות מדויקות), קרבה לקווי תשתית כמו צינורות מים, חשמל או תקשורת שעומק הבריכה עלול לפגוע בהם או לעבור במקביל אליהם ועוד. ישנן רשויות מקומיות שפועלות מהר יותר ויש כאלה שהאישור דרכן מתקבל לאחר זמן ארוך יותר.
איך מקבלים אישור לבנייה של בריכת בטון בחצר?
להלן חלק מהפרמטרים שנבחנים בעת הגשת הבקשה ועליהם מתבססים אישור הבקשה או דחייתה:
עומק הבריכה - כאמור, על מנת שלא לפגוע בתשתית הקיימת ישנה הגבלת עומק ובתפקידה של וועדה מטעם הרשות המקומית לוודא שאין חריגה מהגבלה זו.
סוג הקרקע - לסוג או ייעוד הקרקע יש תפקיד חשוב באישור או דחיית הבקשה שכן חשוב לדעת מה סוג הקרקע והאם היא מתאימה לחפיר.
קרבה לגדר - בטון יש תכונות שמאפשרות לו לעיתים רחוקות תזוזה גם כאשר הוא מותקן בתוך הקרקע פנימה. לכן לקרבה של הבריכה לגדר יש חשיבות והיא נלקחת בחשבון בתהליך מתן האישור.
בפעולות הבנייה הלכה למעשה ניתן להתחיל רק לאחר קבלת רישיונות לבניית בריכה ביתית, כלומר בסיום תהליך האישור ומתן האור הירוק להתחיל בעבודות לבניית הבריכה.
לצפיה במאמרים נוספים, לחץ כאן.